Efsane Seri Devam Ediyor: Ip Man 3 Gösterimde

ip man 3
Dövüş sporlarına meraklı olanlar ve biyografi türünde filmlerden hoşlananlar için efsane seriler arasında yer alan Ip Man serisinin son filmi olan Ip Man 3 gösterime girdi. Filmin orijinal ismi Yip Man 3’tür. İlk 2 filmiyle büyük beğeni toplayan serinin devamı, yine adından söz ettirecek gibi görünüyor.

Ip Man 3 Konusu

Olaylar 1950’li yılların sonlarında geçiyor. Ip Man, sakin bir hayat yaşamaya karar vermiş ve her gün oğlunu okuldan almaya gitmektedir. Yine bir gün oğlunu okuldan alacağı sırada, Wing Chun sporuyla ilgilenen Cheung Tin-Chi isminde biriyle tanışır. Bu iki baba da çocuklarını okuldan almaktadır ancak aynı dövüş sporuna merak duyan bu 2 isim arasında bir yakınlaşma başlar.

Ip Man sakin hayat geçirmekte kararlı olsa da o sıralarda Sang isminde bir çete lideri mahallede yer alan mülkleri ele geçirmeye başlar. Ip Man ile öğrencileri, gönüllü olarak mahalleyi koruma görevini üstlenirler. Durum böyle olunca Sang’in çetesiyle Ip Man arasındaki mücadele iyice kızışır. Bir araştırma yapan Ip Man, mahallenin başına bela olan çetenin asıl liderinin yabancı uyruklu Frank adında biri olduğunu öğrenir.

ip man 3 filmi
Ip Man ile gerilim artınca çete tarafından aralarında Ip Man ve Tin-Chi’nin çocuklarının da olduğu bir grup öğrenci kaçırılır. Çetenin planları basına sızınca ve ifşa edilince, bu planların uygulanması suya düşer. Bu durum da çetenin daha saldırgan olmasına yol açar. Artık Ip Man ve öğrencilerini son derece tehlikeli bir macera beklemektedir.

105 dakika süren film, serinin diğer filmlerine oranla daha fazla teknoloji kullanılarak çekildi. Hikayede bütünlüğün sağlandığı ve mekanların dönemini yansıttığı bu mükemmel filmi, serinin takipçilerinin izlemesini öneriyoruz. Seriye yeni başlayacaklar ise, diğer iki filmi seyrettikten sonra bu filmden daha fazla keyif alabilir.
ip man 3 filmi hakkında

Ip Man 3 Oyuncuları

Ip Man rolünde serinin başından beri izlediğimiz Donnie Yen yine karşımıza çıkıyor. İlerleyen yaşına rağmen Yen, müthiş bir oyunculuk sergiliyor ve formunu koruyor. Frank rolünde efsane boksör Mike Tyson karşımıza çıkıyor.Tyson, oyunculukta zirvede olmasa da filme renk katıyor. Sum Nung rolüyle Jin Zhang, Sang rolüyle Patrick Tam, Wing-Sing rolüyle Lynn Hung, efsane dövüşçü Bruce Lee rolüyle Chan Kwok-Kwan, Usta Law rolüyle Meng Lo karşımıza çıkıyor.

Ip Man 3 filminin yönetmenliğini Wilson Yip üstleniyor. Filmin senaryosunu Lai-yin Leung, Edmund Wong ve Chan Tai-Li kaleme aldı. Filmin yapımcılığını Bak-Ming Wong ve Edmond Wong üstlenirken, filmin dağıtımını Chantier Films üstleniyor.

İp Man 3 Filmi Fragmanı


Yorumlar