Labirent- Ölümcül Kaçış Film Analizi


LABİRENT- ÖLÜMCÜL  KAÇIŞ (THE MAZE RUNNER) (2014)
Labirent serisinin ilk filmi olan Labirent- Ölümcül Kaçış filmi sinema severleri ilginç konusuyla büyüleyebilecek niteliktedir. Filmin sonu da dahil olmak üzere bitmek bilmeyen belirsizlikler ve insan ilişkilerindeki sürprizleri de içerisinde barındıran Labirent- Ölümcül Kaçış filmi izleyicileri tatmin etmede üstün bir başarı yakaladı.
Bir deney için toplanan insanların bir labirent içerisindeki hayat mücadelesini konu alan filmde, Labirentin içerisine Thomas adlı karakterin girmesiyle olaylar karışmaya başlıyor. Hafızaları tamamen silinen ve sadece isimlerini hatırlayan bu insanlar, labirentten kurtulmak için çeşitli yollar ararken en başta kendileriyle çelişmektedirler. Koşucular adını verdikleri grup ile labirentin haritasını çıkartan ve çıkış yollarını arayan bu insanlar, çok fazla tanınmamış olsalar bile oldukça iyi bir oyunculuk sergileyerek herkesi soluksuz bir maceraya sürüklemeyi başarmışlardır.
Thomas karakteri için söylenebilecek en doğru söz, hayat veren Dylan O’Brien ile oldukça oturmuş bir izlenim verdiği ve oldukça başarılı bir oyunculuk performansıyla bu güzel hikayenin baş karakteri olmayı başardığıdır. Filmin sonunda beklentilerin tam olarak karşılanamaması belirsizlikler ile bu durumun önüne geçilmesi ve filmin sonuçlanmayarak ikinci bir filmin haberinin verilmesiyle, konusu ve amacı tam olarak anlaşılamayan hikayedeki merak duygusu bir kat daha artmıştır. 

Yorumlar