Unutulmaz Filmler Listesi ! Yabancı Filmler

unutulmaz filmler

Dünya'da bugüne kadar binlerce film yapılmıştır. Film Matic ekibi olarak, unutulmaz filmler listesi hazırladık. İşte iz bırakan en unutulmaz filmler listesi .

Unutulmaz Filmler Listesi - Yabancı Filmler

İlk listemiz yabancı filmler kategorisinden olacak. Yakın zamanda unutulmaz yerli filmler listesini de yayınlayacağız. Unutulmaz Filmler listemizdeki filmlerin kategorisi karışıktır. Kısaca bu unutulmaz filmler listemizde , aşk,komedi,korku,bilim kurgu ve aksiyon filmleri vardır.

1 - Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption)

Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption)

Esaretin Bedeli filmi, belkide izlediğim en iyi film diyebilirim. Ve kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Filmin yönetmenliğini Frank Darabont yapıyor. Başrollerde ise Tim Robbins ve Morgan Freeman oynuyor. Film 1994 yapımıdır.

Esaretin Bedeli Fragmanı


2 - Baba (The Godfather)

baba filmi the godfather

Baba filmi, gelmiş geçmiş en iyi oyunculukların sergilendiği filmler arasındadır. Baba filminin başrol oyuncuları olan Marlon Brando ve Al Pacino , baba filmindeki oyunculukları ile baş döndürüyor. Ve izleyenleri filmin içine hapsediyor.

Baba filminin yönetmen koltuğunda ise Francis Ford Coppola oturuyor. Film 1972 yapımıdır.

Baba Filmi Fragmanı


3 - Çılgın Max : Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road)

mad max fury road

Mad Max filmi, aslında çok önceki yıllarda çekilmiştir. Ancak Mad Max filminin ikincisi olan Fury Road filmini bir türlü çekemediler. Çünkü , dediklerine göre, devam filmi için, o günün film teknolojisinin yeterli olmadığı düşüncesi vardı.
Ve iyikide öyle düşünmüşler, çünkü bu film gerçekten bir harika, tabi bilim kurgu sevenler için.
Filmin başrollerinde , Tom Hardy ve Charlize Theron oynuyor. Film 2015 yapımıdır.

Mad Max: Fury Road Fragmanı


4 - Schindler'in Listesi (Schindler's List)

schindler'in listesi

Schindler'in listesi, tarihe ışık tutan güzel bir film. Filmdeki sahneler izleyenleri gerçekten çok etkiliyor. Filmin genel konusu yahudilerin uğradığı zulümler ile ilgilidir. İkinci dünya savaşında geçen bir konusu var. Schinler'in listesi filminin yönetmenliğini, herkesin çok iyi tanıdığı ve bildiği Steven Spielberg yapıyor. Başrol oyunculuklarını ise Liam Neeson ve Ralph Fiennes yapıyor. Film 1993 yılında yapılmıştır.

Schindler's List Fragman


5 - Yüzüklerin Efendisi (The Lord Of The Rings)

yüzüklerin efendisi

Yüzüklerin Efendisi filmi, tüm dünya'da büyük sükse uyandırdı. Bu film gerek bütçesi, gerekse filmdeki prodüksiyon konusunda adından fazlaca söz ettirdi. Tabiki yapılan bu harcamalar ve emeklerde boşa gitmiş değil. Yüzüklerin efendisinin yönetmenliğini Peter Jackson yapıyor. Filmin başrol oyuncularıda Elijah Wood ve Viggo Mortensen dir.

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü Fragman



Unutulmaz  filmler listesi top 5 bu şekildedir. Listemizin devamı da çok yakında film matic blogumuzda yayınlanacaktır

Yorumlar