Kötü Kedi Şerafettin Filmi

kötü kedi şerafettin filmi 2
Animasyon konusunda ülkemizde gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ülkemizin son dönemlerine damga vuran ve anti kahraman karakteri olarak adlandırılan ve kötü kedi lakabı verilen “Şerafettin” karakterine Bülent Üstün hayat vermişti. Adeta bağımlı bir kitlesi bulunan bu çizgi roman karakterinin sinemaya uyarlanması süreci oldukça uzun sürmüştü. Bekleyiş sona erdi ve 5 Şubat 2016 Cuma günü Kötü Kedi Şerafettin izleyicilerle buluşuyor.
Animasyonun Özeti
Mart ayında sıradan bir sabahta, Fare Rıza ve Martı Rıfkı ile her zaman olduğu gibi akşama mangal hazırlıkları yapan Şerafettin için birbirinden kötü sürprizler ortaya çıkmaya başlamıştır. Babası Tonguç tarafından evinden kovulmayı hazmedemeyen Şerafettin, bu şoku tam atlatamadan kendisini bekleyen düşmanlarının saldırısına uğrayacaktır.
kötü kedi şerafettin

Şerafettin bu belalar ile uğraşırken, aynı anda baba olduğunu öğrenecektir. Ayrıca ilk kez gerçek anlamda aşık olan Şerafettin, yaşanan tüm olumsuz olaylara rağmen mücadele etmeye karar verecektir. Sorunlarla ilgili çözüm ise Rıza’dan gelir. Artık insanlar gibi düşünecek ve öyle karar vereceklerdir. Şerafettin için tek amaç, akşamki mangalı yapabilmektedir. Bakalım kahramanımızı akşama kadar başka hangi sürprizler bekleyecek ve o mangal yapılabilecek mi?
Filmin senaryosunu, Kötü Kedi Şerafettin efsanesini yaratan Bülent Üstün ile birlikte Levent Kazak yazdı. Animasyon türünde olan ve içerisinde komedi, aksiyon öğelerini barındıran filmin yönetmenliğini Mehmet Kurtuluş ve Ayşe Ünal üstlendi. Filmin yapımcılığını ise, efsane karikatüristlerden Erdil Yaşaroğlu ile birlikte Mehmet Kurtuluş üstlendi.
Seslendirme Kadrosu Dikkat Çekiyor
Kötü Kedi Şerafettin filminde kahramanları seslendirecek son derece önemli isimler bulunuyor. Seslendirme kadrosunda Uğur Yücel, Ahmet Mümtaz Taylan, Demet Evgar, Cezmi Baskın, Yekta Kopan, Ayşen Gruda, Okan Yalabık, Gökçe Özyol, Güven Kıraç, Ozan Kurtuluş gibi isimler yer alıyor. Şerafettin’i Uğur Yücel’in seslendirdiği açıklandı.
kötü kedi şerafettin filmi

Yaklaşık 4 yıl süren hazırlık aşamasından sonra ortaya çıkarılan Kötü Kedi Şerafettin filmi yayınlanan fragmanı ile de dikkat çekiyor. Yaklaşık 82 dakika süreceği açıklanan filmin dağıtımcılığını UIP Türkiye firması üstlenecek. Film ile ilgili hazırlanan mobil uygulama da kısa sürede en fazla indirilen uygulamalardan biri oldu. Kötü Kedi Şerafettin ülkemizle birlikte Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde gösterime girecek.
Kötü kedi şerafettin film fragmanı izle

Yorumlar