Victor Frankenstein Filmi

Victor Frankenstein

Herkesin bildiği ve korku ile kalıplaşan 200 yıllık efsanevi karakterin yer aldığı, ABD yapımı macera ve korku filmi olan Victor Frankenstein vizyona giren etkileyici filmlerden birisi oldu. Adından bile korku ve gerilim akan bu film, Mary Shelley'in, Gotik adlı romanından uyarlanmış. Max Landis'in senaryosuyla hayat bulan film, sinemaseverlere macera dolu anlar yaşatmasının yanında, korku dolu saniyeleriyle de nefesleri kesti. Filmde kullanılan sahne dekoru ve seslendirme efektleri, teknolojinin sinemaya neler kattığını kanıtlar nitelikte.
       Yönetmen koltuğunda, usta yönetmen Paul McGuigan'ın oturduğu filmde başrol oyuncu James McAvoy asıl karakter olan Victor Von Frankenstein'ı canlandırıyor. Tıp okuyan Victor ile Igor'un arkadaşlığının anlatıldığı filmde, Igor rolüne sevilen oyuncu Daniel Radcliffe hayat veriyor. Filmde kurallara bağnaz şekilde bağlı Scotland Yard polisini ise başarılı oyuncu Andrew Scott canlandırıyor.
       Bir sirkte kambur vücudu ile canavar gibi sergilenirken, doktorun kurtarmasıyla sosyal hayata atılan Igor, arkadaşı Victor'a duyduğu hayranlık ve  vefa borcu ile denilen ne varsa yerine getirmeye çalışsa da, bir yandan da doktorun amaçları hakkında şüphe duymaya başlıyor. Victor'un deneyleri ile ölüleri diriltebilmeye çalışması ve bu saplantı ile daha büyük işlere girişmesi, korkunç olayları da beraberinde getirir. Igor ise arkadaşı Victor'u bu saplantıdan kurtarmaya çalışır. Yolundaki en büyük engeller Scotland Yard polisi ve ruhu olmayan öfkeli canavarlar olan Igor maalesef savaşı kaybeder. Yarattığı öfkeli canavarlardan biri doktor Frankenstein'ın işini bitirmiştir. 
       Çok tanınan bir romanı böylesine bir bakış açısı ile anlatan filmde aşk, sevgi, dostluk ve adalet ön plana çıkmakta. Ölümün ve yaşamın sınırlarının insanların egosu ile doğru orantılı olduğunu ortaya koyan film, özellikle psikolojik konulara ilgili seyircinin ilgisini çekecek nitelikte.

Yorumlar