Son Cadı Avcısı Film Analizi


SON CADI AVCISI (THE LAST WITCH HUNTER) (2015)
Cadı filmlerine yeni bir bakış açısından bakan ve cadı avcıları ile cadılar arasındaki savaşı konu alan filmde, filmin başrolünde Riddick Günlükleri gibi fantastik filmlerinde başrol oyuncusu da olan Vin Diesel bulunuyor.
Son Cadı Avcısı filmi, eski zamanlarda geçen bir hikaye ile başlayarak ilginç konusuyla izleyicilerin dikkatini çekmiştir. Ancak süregelen olaylar göz önüne alındığında klasik cadı filmlerinden de pek farklı bir konunun işlenmemiş olduğu görülmektedir. Vin Diesel tarafından üstün bir oyunculuk performansı sergilenmiş olsa da, hem o dönemde çıkan Açlık Oyunları serisinin son filmi, hem de konusunun yeterince ilginç bulunmaması nedeniyle istenilen rağbeti görmedi.
Filmde eski zamanlardaki cadı ve cadı avcılarının savaşlarıyla başlayarak günümüze kadar gelen bir hikaye mevcut.  Cadı kraliçeyi avlamaya çalışan cadı avcılarının son savaşında Son Cadı Avcısı olarak Vin Diesel’in Kraliçeyi öldürürken, kraliçe tarafından sonsuzlukla lanetlenmesiyle film başlıyor. Ancak filmin içerisinde anlamsız gelen ve tutarsız bir durum var. Filmin bir bölümünde lanetlenenlerin ancak lanetleyen cadı öldürüldüğü zaman lanetten kurtulabileceği söyleniyor. Buna rağmen kraliçe cadının kesin bir şekilde öldüğü düşüncesi, bu işin profesyoneli niteliğindeki Son Cadı Avcısı yani Vin Diesel’in canlandırdığı Kaulder karakteri tarafından benimsenmiş. Üzerindeki sonsuzluk lanetinin kraliçe cadının ölmesi durumunda ortadan kalkacağını bilmemesi film içerisinde bir tezatlık yaratmış. Bu tezat durumda birçok izleyicinin dikkatinden kaçmamış.
Kısacası film, Vin Diesel’in oyunculuğu ve şöhreti üzerinden prim yapmayı hedefleyen bir yapım statüsünden daha yukarıya çıkamamıştır. Film sinemada değil ama ev ortamında ailecek izlenebilecek bir filmdir.

Yorumlar