Macbeth Filmi

Macbeth Filmi
İngiltere, Fransa ve ABD ortak yapımı bir film Macbeth. Dram alanında vizyona giren film bütçesi ve oyuncu kadrosuyla kalitesini göstermiş oldu. Filmin önemli oyuncuları:
Michael Fassbender, Marion Cotillard, David Thewlis. Filmin Yönetmeni: Justin Kurzel.
Filmin özet olarak konuşu ise;
  11. yüzyıl İskoçya da Kral Duncan’ın büyük ordusunda general olarak görev yapar Macbeth. Asilere karşı çok olan savaşta önemli bir zafer kazanmıştır. Savaşın hemen ardından karşılaştığı üç kahin kendisine İskoç kralı olacağını söyler. Bu kehanet aklından hiç çıkmaz Macbeth’in. Bu süreçte eşinin de yönlendirmeleriyle yaptığı planla Kral Duncan’ı öldürüp tahta geçer. Fakat Macbeth bununla yetinmek istemez.
Eline geçirdiği güç onu gittikçe yalnızlaştırmaya başlar. Ve en yakın dostlarına bile kuşkuyla yaklaşacak kadar paranoyak olur. Kendisine engel olarak gördüğü kim var ise ortadan kaldırmaya karar verir.

  Shakespeare'in İskoçya kökenli General Macbeth’in öyküsünü anlattığı, klasikler arasına yer alan tiyatro oyunu bu defa bir film uyarlaması ile karşımızda. İktidar olmak için yapılan entrikalar, ihanetler ve taht kavgaları etkileyici bir biçimde konu edinmiş.
Sanatsal açıdan çok önemli bir film olan Macbeth, etkileyici savaş sahneleri ve heyecan dolu efektleri ile de sinema büyük bir yer edinecek bir yapıt oldu. Özellik ile arşiv meraklıları için sandıklarda yerini alacak güzel bir eser daha. Seyir zevki yüksek bir film iyi seyirler. 

Yorumlar