İFTARLIK GAZOZ FİLMİNİN TANITIMI

28 Ocak 2016'da vizyona girecek olan filmin baş rolünde ünlü komedyen Cem Yılmaz yer alıyor. Cem Yılmaz'dan sonra ise Berat Efe Parlar ve Okan Avcı gibi isimler yer almaktadır. Filmin türü nedir diye soran olursa, hemen söyleyelim ünlü komedyen Cem Yılmaz filmin baş rolündeyse filmin türünün komedi olmaması ihtimali yüzde birdir.

  Adem Türkiye' nın 1970' li yıllarının huzur ve barış dolu Ege'nin en güzel  kasabalarından birinde yaşamaktadır. Ailesiyle yaşamakta olan Adem zeki bir o kadar da çalışkan biridir. Öğrenci olan Adem beşinci sınıfı bitirmiş ve yaz tatilini boş geçirmemek namına ailesini ikna ederek Gazozcu Cibar Usta' nın yanına çırak olarak girer.
Ramazan ayına sıcak bir o kadar da kavurucu günlerine  denk gelen çalışma çalışma saatleri ve yazın bastırması Adem' i bir hayli zorlar. Camide hocanın verdiği vaazdan etkilenen Adem oruç tutmakta kararlıdır. Berna da küçük olduğu halde oruç tutmak ister ve ailesinden gizli oruç tutar. Ege' nin kavurucu yazı ve oruç bastırmaktadır. Adem bir yandan gazoz satarken bir yandan da içi yanar fakat orucunu bırakamaz çünkü artık niyet etmiştir Oruç bozmanın kefaret orucu olan 61 günlük orucun tutulması zorluğunu bilen Adem kendini zor tutmaktadır. Berna' nın da oruç tuttuğunu öğrendiği için asla bırakmak istemez. Susuzluktan ne yapacağını bilmeyen Adem serap görmeye başlar.

  Ramazan ayını konu alarak Ege' nin kavurucu sıcakta oruç tutulmasının zorluğunu ve Adem' in komik maceralarını anlatan filmi izleyip görelim. 
  Filmin yönetmeni ise Yüksel Aksu' dur. Senaristliği de üstlenen Yüksel Aksu başarılı filmiyle 28 Ocak' ta bizlerle olacak. İyi seyirler dileriz... 

Yorumlar